• کارگاه شیر مادر
  • labor

اهمیت شنوایی در زندگی نوزاد نارس

| تاریخ ارسال: 1400/8/27 |
به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس (۲۷ آبان )  دکتر ملیحه مظاهر یزدی عضو هیئت علمی شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به اهمیت شنوایی در نوزادان نارس و در معرض خطر بودن این حس در آن­ها اشاره کردند.
ایشان ضمن تبریک این روز بیان کردند نوزاد نارس به نوزادی گفته می ­شودکه تولدش یک تا سه ماه زودتر از موعد انجام شود و رشد داخل رحمی به شکل کامل صورت نگرفته باشد. بنابراین نوزاد نارس برای رشد و تکامل نیاز به بستری درمحیطی کاملا"مجزا و ایزوله دارد
وی افزود نوزادان نارس بیشتر از نوزادان ترم وکامل در معرض انواع خطر آسیب های شنوایی هستند. در این نوزادان ممکن است عصب شنوایی به رشد کامل خود نرسیده باشد که می تواند با عوارض مختلفی از آسیب شنوایی همراه باشد. همچنین با اشاره به اهمیت شنوایی در زندگی نوزادان فرمودند، معمولا نوزادی که به طور عادی می­ شنود در حدود یکسالگی شروع به تولید گفتار می کند.
با توجه به ضرورت شنوایی در رشد گفتار و درک زبان، به والدین گرامی توصیه می ­شود که قبل از ترخیص نوزاد نارس از بیمارستان، حتما" به کارشناسان شنوایی شناس مستقر در آن مرکز مراجعه کنند تا شنوایی نوزاد بررسی­گردد و در صورت نیاز اقدام لازم به عمل آید تا از عوارض بعد پیشگیری شود. چنانچه در آن هنگام موفق به انجام این کار نگردیدند،  تاکید می­ شود که در اولین فرصت بعد از ترخیص از بیمارستان جهت ارزیابی و بررسی از وضعیت شنوایی نوزاد به مراکز شنوایی شناسی مراجعه کنند و در ماه های بعد هم با پیگیری وضعیت فرزندشان با راهنمایی و کمک متخصصان از هر گونه آسیب تاخیری پیشگیری کنند.

دفعات مشاهده: 90 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر