نوبت دهی اینترنتی درمانگاه

 

تعریف:

گلبول قرمز برای سلامتی و فعالیت طبیعی احتیاج به انزیم­های مختلف دارد که یکی از ان­ها انزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز است. (G6PD )

این انزیم گلبول قرمز را در برابر صدمات حاصل از مواد اکسیدکننده و سمی محافطت می­کند. در صورتی که این انزیم در گلبول­های قرمز وجود نداشته باشد و یا میزان ان کمتر از حد طبیعی باشد فرد در مقابل مواد اکسیدکننده گلبول قرمز مانند باقلا و بعضی داروهای خاص، حساس می- شود که در صورت مصرف انها گلبولهای قرمز شکسته و تخریب می­شوند. بیماری فاویسم یک بیماری ارثی است که بیشتر در پسرها دیده می­شود ولی در دخترها هم ممکن است بروز کند.

علایم بالینی:

 48-24 ساعت بعد از مصرف باقلا یا سایر داروهای خاص(که نام برده خواهد شد) کودک به طور ناگهانی دچار تب خفیف ، بیحالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر می­شوند. در صورت عدم درمان مناسب احتمال اسیب دیدن کلیه­ها و ایجاد نارسائی کلیه و نیز کمخونی شدید و صدمات حاصل از ان وجود دارد.

والدین گرامی:

چنانچه فرزند شما مبتلا به فاویسم است جهت حفظ سلامت او لازم است به این نکات توجه بفرمائید:

- همیشه هنگام مراجعه به پزشک یا مراکز درمانی ابتلا به فاویسم فرزندتان را حتما اعلام کنید و این برگه را همراه داشته باشید تا داروهای بیخطر برای فرزندتان تجویز بشود.

- داروهائی که در فاویسم منع مصرف دارند:

*ویتامین C

K*ویتامین

*اسپرین

*استامینوفن

*نفتالین

*کلرامفنیکل

*کوتریموکسازول

*نوالژین

توجه: اقلام داروئی دیگر ممکن است که وجود داشته باشد که در این برگه منظور نشده است، لذا از پزشکان محترم درخواست میشود که توجه کافی در این زمینه مبذول بفرمایند.

 

  برای تسکین درد و یا پائین اوردن تب فرزندتان هرگز به او اسپرین ندهید . از استامینوفن هم فقط با مقداری که پزشک تعیین میکند استفاده کنید*

* از مصرف نفتالین برای نگهداری البسه فرزندتان خودداری کنید

*همچنین از حضور کودک خود در محل استفاده ازاسپری حشره ­کش خودداری کنید.

*کودک مبتلا به فاویسم نمی­تواند و نباید خون اهدا کند.

فرزندتان باید از مصرف سبزیجات زیاد و بیش از حدمعمول پرهیز کند.

*اگر مادری هستید که به فرندتان شیر می­دهید هرگز باقلا و اسپرین مصرف نکنید و درباره سایر داروها با پزشک مشورت کنید.

در صورت بروز حمله فاویسم به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید.

*در صورت بروز حمله فاویسم فرزندتان باید بستری شود.

*معمولا درمان با تجویز سرم به مقدار کافی و در صورت نیاز تزریق خون انجام می­شود.

در مجموع درصورتیکه از بیماری و علایم حمله حاد اگاه باشید و از مصرف مواد مضر پرهیز کنید و یا در صورت بروز حمله سریع به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید خطری فرزند شما را تهدید نمی­کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Template settings