نوبت دهی اینترنتی درمانگاه
  • 1404/03/10 - 12:27
  • - تعداد بازدید: 15
  • - تعداد بازدید کنندگان: 15
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

تغذیه، کلید طلایی باروری: نگاهی نو به رژیم متابولیک ایرانی

ناباروری یکی از چالش‌های مهم سلامت در جهان امروز است. در حالی که بسیاری از زوج‌ها به روش‌های پرهزینه و پیچیده پزشکی روی می‌آورند، طب ایرانی راهی ساده، علمی و اثربخش پیش‌روی ما می‌گذارد: تغذیه هدفمند. پژوهشی نوین نشان می‌دهد رژیم متابولیک ایرانی می‌تواند به شکل معناداری باروری زنان را افزایش دهد. در این گزارش با جزئیات این یافته‌ علمی آشنا شوید.

349324.mp3 تغذیه، کلید طلایی باروری: نگاهی نو به رژیم متابولیک ایرانی

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 5/17 درصد از جمعیت افراد بالغ در جهان دچار ناباروری هستند. هزینه های بالای درمان ناباروری و عدم دسترسی به این روش ها، اهمیت بهبود سبک زندگی بویژه تغذیه را افزایش می دهد.

 

شیخ الرئیس بوعلی سینا، پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی می فرماید: "درمان با غذا در ناباروری برتری دارد".

 

بر این اساس پژوهشگرانی از گروه های مختلف مامایی و زنان، طب سنتی، تغذیه و آمارزیستی در سال 2017 مطالعه ای برای بررسی تأثیر رژیم غذایی که طبق متون طب ایرانی طراحی شده است به نام رژیم متابولیک ایرانیMetabolic Persian Diet - MPD به‌ عنوان مکملی برای تقویت تخمک گذاری در زنان نابارور انجام دادند.

 

گروه های مختلف غذایی دراین رژیم در جدول زیر معرفی شده اند:

گروه غذایی غذاهای محدود شده غذا های توصیه شده
نان و غلات نان های تخمیر نشده ، پاستا ، پیتزا نان تخمیر شده و تست شده ، برنج آبکش
میوه ها و سبزیجات میوه های با طبع سرد( مانند هندوانه ، کیوی ، پرتقال ترش ) سیب ، انگور ، خرما ، انار شیرین ، سبزیجات پخته
گوشت و تخم مرغ ماهی های غیر از سالمون ، گوشت گوساله مرغ ، تخم مرغ نیم پز ، گوشت گوسفند جوان
لبنیات ماست ، دوغ ،خامه ،بستنی شیر با عسل یا نبات ، پنیر پاستوریزه
آجیل و حبوبات   گردو ، بادام ، پسته ، نخود ، عدس ، لوبیا
روغن ها و چاشنی ها روغن های صنعتی ، ادویه های تند روغن زیتون یا کنجد ، عسل ، زعفران، چای کم رنگ

 

آنها60 بانوی نابارور 20 تا 35 سال را که به یکی از بیمارستان های زنان و ناباروری شهر تهران مراجعه کرده بودند را به دو گروه تقسیم کردند: گروه اول علاوه بر مصرف داروی تحریک تخمک‌گذاری (کلومیفن سیترات)، رژیم غذایی متابولیک ایرانی را دریافت کردند. اما گروه دوم یا کنترل تنها داروی کلومیفن سیترات مصرف کردند و رژیم خاصی نداشتند. این برنامه در سه سیکل قاعدگی تکرار شد. در انتهای مطالعه مقایسه نتایج سونوگرافی و آزمایشگاهی بین گروه‌ها نشان داد که رژیم غذایی متابولیک ایرانی به‌طور معناداری تعداد و اندازه فولیکول‌های غالب را ارتقا داده و شانس بارداری را در گروه مداخله به میزان 30درصدافزایش داده است.بنابر نتایج این پژوهش تنظیم چیدمانغذایی بر اساس رژیم متابولیک ایرانی می تواند به‌عنوان یک روش غیرتهاجمی و مقرون‌به‌صرفه شانس باروری را در بانوان بهبود بخشد.
  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی,اطلاعیه واحد توسعه تحقیقات بالینی,[اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 349324
:
کلیدواژه ها
علی علی
خبرنگار

علی علی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings