سوم مارس روز جهاني شنوايي روزي براي آگاهي عمومي از مراقبت از شنوايي

279068.mp3
سوم مارس روز جهاني شنوايي روزي براي آگاهي عمومي از مراقبت از شنوايي

از آنجايي که وجود کم شنوايي در نوزادان و شيرخواران هيچ نمود ظاهري ندارد ، کم شنوايي به عنوان اختلالي پنهان در اين گروه سني همواره مطرح است چرا که تا زمان بيان اولين کلمات و آگاهي والدين از تفاوت کودکشان با سايرين حدود يک سالگي است و همين تاخير در شناسايي مشکلات شنوايي سبب بروز تاخيرات رشدي فراوان در روند رشد زبان و گفتار اين کودکان مي گردد. بر اساس آمارهاي موجود شيوع اختلال شنوايي دائم کودکان در ايران در حدود ?/? در ???? تولد زنده است. در کودکان پرخطر اين ميزان به ?? تا ?? در ???? تولد زنده افزايش مي يابد. اگر افت شنوايي بعد از ماه هاي اوليه تولد شناسايي نشود ، زمان مناسب براي تحريک مسيرهاي مرکزي شنيداري در مغز از دست خواهد رفت و بطور موثري کودک با تاخير تکامل گفتار و زبان مواجه خواهد شد
از ابتداي سال ???? برنامه غربالگري شنوايي نوزادان به گروه شنوايي شناسي دانشکده علوم توانبخشي دانشگاه علوم پزشکي ايران در بيمارستان شهيد اکبر آبادي سپرده شده است که مطابق با استانداردها و پروتوکل هاي جهاني غربالگري ، بصورت جامع در بخش هاي سزلرين و مراقبت هاي ويژه در حال اجرا مي باشد. نتايج بررسي اوليه در بروشورهاي آموزشي تهيه شده ثبت و به والدين داده مي شود که در آن اطلاعات کافي در مورد وضعيت رشد شنوايي نوزادان و چگونگي پيگيري موارد مشکوک به افت شنوايي ذکر شده است.
خاطر نشان مي شود که بهترين زمان براي انجام غربالگري شنوايي نوزادان يک ماه بعد از تولد ، انجام آزمونهاي تشخيص تا ? ماهگي و انجام مداخله هاي درماني و توانبخشي تا ? ماهگي است لذا چنانچه نوزاد دلبندتان قبل از ترخيص از بيمارستان به هر دليلي مورد غربالگري شنوايي قرار نگرفت ، حداکثر تا ?? روز پس از تولد والدين مي توانند با مراجعه به نزديکترين "مراکز خدمات جامع سلامت" مستقر در محل سکونت خود و يا درمانگاه بيمارستان از اين خدمات بهره مند شوند.
لذا گروه شنوايي شناسي بيمارستان حمايت مادران شهيد اکبر آبادي در راستاي افزيش آگاهي والدين نوزادان تازه متولد شده در اين بيمارستان اقدام به نصب بنرهاي بزرگداشت اين روز و اطلاع رساني در خصوص اهميت غربالگري شنوايي نوزادان و شيرخواران و روند انجام آن نمود.
: