معرفی / اهم وظایف و فعالیت های واحد بهداشت محیط
نام و نام خانوادگی : مهندس یزدان کرمی تبار
1-نظارت بر سلامت آب آشامیدنی بیمارستان
- نمونه گیری ماهیانه میکروبی آب شرب بیمارستان
- انجام تست کلر باقیمانده آب بیمارستان
- نمونه گیری شیمیایی آب آشامیدنی بیمارستان
- نظارت بر لایروبی وگند زدایی مخازن آب
2-نظارت بر ایمنی وبهداشت مواد غذایی بیمارستان:
- بازرسی وکنترل اقلام خوراکی (معدوم سازی مواد خوراکی غیر قابل قبول)
- پیگیری گذراندن دوره بهداشت عمومی وکسب گواهینامه مربوطه توسط پرسنل آشپزخانه
- بازدید روتین از آشپزخانه وبررسی وضعیت بهداشتی آنجا
- نظارت بر رعایت بهداشت فردی (استفاده از کلاه –ماسک-دستکش-لباس کار مناسب-استحمام روزانه و...)
- نظارت بر رعایت موازین بهداشتی هنگام حمل –نگهداری وتوزیع غذا)
- آموزش وتوجیه کارکنان آشپزخانه در خصوص رعایت مقررات بهداشتی
- نظارت وپیگیری سمپاشی یا بهسازی آشپزخانه به منظور مبارزه با ناقلین
- پیگیری دریافت کارت سلامت توسط پرسنل مربوطه:
گزارش موارد غیر عادی ومعضلات مکانیسم توزیع غذا به مسئولین بیمارستان
3-نظارت بر حسن اجرای قانون مدیریت پسماندها:
- تهیه اندیکاتور مناسب برای کنترل عملکرد دستگاهای اتوکلاوCSR وپسماندهای پزشکی
- پایش عملیات تفکیک زباله در بخش ها
- تهیه وتوزیع بر چسب های ویژه کیسه های زرد ومشکی وسیفتی باکس ها در بخش ها
- نظارت بر جمع آوری وتخلیه به موقع زباله ها در بخش ها
- نظارت بر نظافت صحیح وضدعفونی سطل های زباله وبین های مخصوص حمل پسماند
- نظارت بر نظافت وگندزدایی محل نگهداری موقت زباله وواحد بی خطر ساز
- نظارت بر رعایت اصول بهداشتی وایمنی هنگام جمع آوری وحمل زباله ها-:
- آموزش بهداشت وایمنی به افراد وپرسنلی که در این راستا فعالیت می نمایند
4-نظارت بر گندزدایی سطوح وتجهیزات
- توزیع محلول های گندزدایی و ضدعفونی کننده مورد نیاز دربخش ها وآموزش کاربردی آن به کلیه خدمه
- این مواد توسط کارشناس بهداشت محیط بیمارستان از شرکت های معتبر خریداری وتوسط ایشان بر حسب نیاز توزیع میشود
5-نظارت بر بهداشت دست ها:
- توزیع محلول ضدعفونی کننده دست دربخش ها وآموزش استفاده صحیح از آن به کلیه پرسنل
- آموزش شستشو وضدعفونی اصولی دست ها وکاربری صحیح دستکش به نیروهای خدماتی وجدیدالورود
6-نظارت بر مبارزه با ناقلین:
- گزارش مشکلات وارایه پیشنهادات در راستای بهسازی محیط بیمارستان به منظور مبارزه با ناقلین به مقامات بالاتر
- تهیه سموم حشره کش وجونده کش واستفاده از آنها بر حسب ضرورت در بخش ها
- تاکید بر رعایت اصول بهداشتی ومدیریت محیط بعنوان پایدارترین روش مبارزه با ناقلین
7-نظارت بر سمپاشی وکاربرد سموم وتله در بیمارستان :
- نظارت بر عقد قرارداد با شرکت های مجاز سمپاشی وپایش عملکرد انها
- نظارت بردفع صحیح واصولی فاضلاب بیمارستان:
- بازدید روتین از تصفیه خانه فاضلاب و پیگیری مشکلات احتمالی (اتصال به شبکه جمع آوری فاضلاب( اگوی شهری ) )
8-نظارت بربهداشت محیط بیمارستان:
- بازدید روتین از بخش ها هنگام تعویض شیفت ها
- بازدید ازمحوطه –سردخانه جسد –کلینیک تخصصی –وسایر قسمت های بیمارستان وگزارش نواقص بهداشتی به مسئولین گزارش کم کاری یا سهل انگاری پرسنل خدماتی به مسئولین
- ارائه پیشنهاد وراهکارهای مناسب به منظوربهبود وضعیت بهداشتی بیمارستان به مسئولین
9-عضویت در کمیته های داخلی بیمارستان:
عضویت در کمیته های:کنترل عفونت های بیمارستانی ، بهداشت محیط وتغذیه
10-بروز رسانی مستندات :
-روش های اجرایی
-دستورالعمل ها
-مستندات اعتبار بخشی
11- ارائه آموزش های لازم به کادر درمان و خدمات