نوبت دهی اینترنتی درمانگاه
  • 1403/03/06 - 12:34
  • - تعداد بازدید: 54
  • - تعداد بازدید کنندگان: 42
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

روز جهانی بهداشت قاعدگی ؛ دکتر مهدیس محمدیان امیری متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ انکولوژی

روز جهانی بهداشت قاعدگی یک روز آگاهی بخش در 28 ماه می است تا اهمیت مدیریت بهداشت قاعدگی را برجسته سازد.

333649.mp3 روز جهانی بهداشت قاعدگی ؛ دکتر مهدیس محمدیان امیری متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ انکولوژی

روز جهانی  بهداشت  قاعدگی یک روز آگاهی بخش در  28  ماه می  است تا اهمیت مدیریت بهداشت قاعدگی را برجسته سازد. نامگذاری این روز از  سال 2014  توسط یک سازمان غیردولتی آلمانی  (WASH) آغاز شد و این سازمان  قصد دارد تا برای افرادی که در دوره قاعدگی هستند مزایایی داشته باشد و آنان بتوانند در سراسر جهان از برنامه ها، حمایت‌ ها و آگاهی‌ های این سازمان بهره مند شود. دلیل انتخاب روز ۲۸‌ امبرای این است که اذعان کند ۲۸ روز طول عمر قاعدگی است.

هدف این نام‌ گذاری آشنایی زنان با نکات بهداشتی مهم در این دوره، آشنایی با چرخه آن، توانایی در تغییر بهبود شرایط و از بین رفتن تابوی قاعدگی در برخی جوامع است.

بهداشت قاعدگی به معنای آشنایی دقیق با این دوره، نحوه برخورد جسمانی و روانی با آن، استفاده از مکمل‌ های ویتامینی مناسب و همچنین درمان دردهای احتمالی است.

                                                           آنچه بانوان باید از بهداشت قاعدگی بدانند

 

دکتر مهدیس محمدیان امیری متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ انکولوژی، نکاتی را درباره بهداشت قاعدگی توضیح داد.

مهدیس محمدیان امیری اظهار کرد: قاعدگی یا عادت ماهانه، خونریزی در اثر ریزش لایه داخلی رحم است است که به طور منظم از دوران بلوغ تا دوران یائسگی زنان رخ می‌ دهد.

وی با بیان اینکه در اکثر دختران پروسه قاعدگی به طور متوسط حوالی سن ۱۲ سالگی رخ می‌ دهد. یک سیکل قاعدگی نرمال از ابتدای یک سیکل تا ابتدای سیکل قاعدگی بعدی بین ۲۴ تا ۳۵ روز است.

وی با بیان اینکه طول مدت خونریزی نرمال به طور متوسط بین پنج تا هشت روز است، گفت: حجم خونریزی در طول مدت عادت ماهیانه یک زن باید کمتر از ۸۰ سی سی و بیشتر از ۵ سی سی باشد.

محمدیان امیری درباره علائم قاعدگی توضیح داد: ممکن است زنان قبل از شروع قاعدگی علائمی داشته باشند که سندروم « پی‌اماس» تلقی می‌ شود که شامل علائمی همچون تغییر در خلق و خو، احتقان، تحریک پذیری و ورم در ناحیه سینه‌ ها می‌ شود.

وی با بیان اینکه با شروع قاعدگی ممکن است فرد دچار دردهایی شود، گفت: این دردها در بعضی افراد از ابتدای قاعدگی وجود دارد اما در بعضی از افراد در سال‌ های اولیه وجود ندارد و بعد از مدتی به وجود می‌ آید که این افراد باید از نظر ابتلاء به بیماری‌ های خاصی همچون اندرومتریوز مورد بررسی قرار گیرند.

محمدیان با بیان اینکه در طول مدت عادت ماهیانه یکی از مسائلی که باعث بروز ناراحتی در زنان می‌ شود دردهای قاعدگی است، گفت: می‌ توان این دردها را با مصرف مسکن‌ ها تحت نظر پزشک در روز اول و دوم و قبل از شروع خونریزی شدید کاهش داد.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی در طول دوره قاعدگی گفت: اگر حجم خونریزی فردی زیاد است باید در طول روز چند نوبت برای تعویض پد بهداشتی اقدام کند. همچنین، درباره برخی باورهای غلط درباره حمام کردن در دوره قاعدگی توضیح داد: برخی از افراد از حمام رفتن در این دوره پرهیز می‌ کنند، اما این کار درستی نیست و رعایت بهداشت فردی در طول این مدت حائز اهمیت است. محمدیان با تاکید بر اهمیت رعایت بهداشت ناحیه تناسلی در دوره قاعدگی اظهار کرد: رعایت بهداشت این ناحیه باعث جلوگیری از تحریک و حساسیت ناشی از مصرف پدهای بهداشتی می‌ شود.

وی درباره تغذیه مناسب در این دوره توصیه کرد: بهتر است افراد در این دوره از مصرف مواد غذایی که آنها را تحریک کرده و باعث افزایش حجم خونریزی می‌ شود پرهیز کنند.

همچنین با تاکید بر ضرورت مصرف میوه و سبزیجات در دوره قاعدگی، گفت: به افرادی که دچار فقر آهن هستند و دچار خونریزی‌ های زیاد می‌ شوند، مصرف ترکیباتی که باعث تسریع جذب آهن می‌ شوند و همچنین مکمل‌ هایی مثل آهن توصیه می‌ شود.

مهدیس محمدیان امیری برای کاهش دردهای قاعدگی توصیه کرد: افراد می‌ توانند از روش‌ های گرما درمانی استفاده کنند، برای درمان‌ های داوریی نیز می‌ توانند با مشورت پزشک، از داروهایی مانند استامینافون، ایبوبروفن و مفنامیک اسید استفاده کنند.

وی در پایان تاکید کرد: البته نکته مهم درباره مصرف داروها این است که فرد قبل از اینکه درد به اوج خود برسد اقدام به مصرف کند.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی,اطلاعیه واحد توسعه تحقیقات بالینی,[اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 333649
:
کلیدواژه ها
علی علی
خبرنگار

علی علی

Template settings